O poveste de succes


O poveste de succes

SUCCES= Direcţii + Decizii + Satisfacţii. 

Fiecare poveste de succes este diferita si speciala pentru noi, mai ales că peste 75% dintre clientii nostri sunt foarte, foarte tineri. De asemenea,  în timp ce poveştile clienţilor noştri sunt o sursă de satisfacţie pentru noi, este foarte important sa le respectam dreptul lor la intimitate şi la confidenţialitate.

 

Va voi impartasi, cu acordul eroinei bineinteles, o poveste care ne-a bucurat si pe care mi-o amintesc de fiecare 30 iunie, cand primesc un superb aranjament floral, special de la Brasov. Pe biletul de insotire scrie un singur cuvant: Ileana.

 

Totul a inceput acum 2 ani. Ileana a sunat pentru o sedinta de consiliere. La intalnire a aparut o tanara cu ochi albastri si parul roscat, ai fi jurat ca este irlandeza, imbracata si machiata ca in reviste, mirosind a Chanel 5. S-a prezentat Lenuş, intinzandu-mi o mana moale, de fapt doar cateva degete... 

 

Avea 25 de ani la vremea aceea, terminase facultatea si un master la Lausanne in „social design”.

 

Am fost curioasa de ce „social design” si, mai ales, ce inseamna „social design”.

 

Lenus a facut ochii mari, intrebandu-se probabil de pe ce planeta sunt, si mi-a explicat despre ce era vorba... Mai departe am aflat ca a ales aceasta profesie la indemnul parintilor, arhitecti de renume, ca o „ meserie de viitor”,  care ii va aduce multi bani si independenta financiara.

 

Motivul pentru care venise la mine era ca isi cauta de ceva timp un job, trimitea CV uri, se ducea la interviuri, totul fara succes.

 

Bineinteles ca nu i-am spus ca in prezent:

     peste 63% din absolventii de facultate, realizeaza dupa mai bine de cinci ani de studii ca, din păcate, nu au ales profesia în care într-adevăr doresc să lucreze.
     că mai mult de 76% dintre absolventii de facultate nu lucreaza in domeniul pentru care s-au pregatit si  isi  desfasoara activitatea in domenii care nu au nici o legatura cu acesta.
     si ca cele de mai sus se traduc printr-un nivel înalt de nemulţumire si insatisfactie profesionala si personala.

 

Si uite asa a inceput povestea noastra cu Lenuş. Am lucrat impreuna, am pornit de la un Raport de evaluare de cariera, la coaching si consiliere si am  descoperit ceea ce ce i se potriveste si ceea ce ii place. Sapte luni mai tarziu, Lenuş a luat cu incredere deciziile potrivite si ce credeti ca a facut. A deschis o florarie in Brasov.

 

Primele flori mi le-a adus personal, intinzandu-mi mana cu incredere si prezentandu-se: Ileana...

 

Asta da o poveste de SUCCES!


Adela M:

In februarie au fost niste restructurari la firma la care lucram, si mi am pierdut jobul. Sunt un profesionist bun, sunt constiincioasa si loiala. Trimit CVuri peste tot, sunt gata sa accept chiar si ceva mai prost platit, dar nu am fost chemata la nici un interviu. Ce sa fac? Am uitata sa ti spun ca sunt specialist in marketing. As vrea sa ma ajuti cu CVul.

Alex:

Am terminat clasa a unsprezecea. Vreau sa ma bucur de vacanta, dar unde ma duc, toata lumea ma piseaza cu aceasi intrebare. ce facultate aleg.  Pai eu nu m am decis. De fapt nu stiu. Vreau sa vin la voi sa gasim ce sa aleg. Te rog spune- mi cum sa fac.

Marina:

Sunt studenta la drept si dupa 3 ani de facultate, imi dau seama ca nu- mi place deloc. Stiu ca trebuie sa iau o decizie, dar nu stiu cum sau care. Cred ca imi este foarte frica, nu cumva sa gresesc ca atunci cand am ales facultatea... Poti sa ma ajuti?

Spune-ne parerea ta:
Nume
Comentariu

Consiliere & Coaching de cariera

Consultanta resurse umane

Ateliere de lucru


"Alege-ti o profesie care-ti place si nu va trebui sa muncesti nici macar o zi din viata ta"
- Confucius -